ROODVONKBAND

  Swingen, dat kunnen ze, die van Roodvonk…

  VOLG ONS OP FACEBOOK!
  00:00
  00:00
  1. kip
  2. maanroosvis
  3. snoep
  4. tandarts
  5. taterwater
  6. teevee
  7. wei van de buren

  Your web browser does not support HTML5 audio. Please update to a newer web browser.

  MUZIEKVIDEO'S

  Loading...

  Wie is de Roodvonkband?

  • Marijke Umans

   Marijke Umans
   Zang

   Podiumbeest Marijke Umans (13/03/1974) is dé motor van Roodvonk. Ze schrijft, zingt, speelt, creëert, organiseert.. zoals je uitgebreid op deze site en op marijkeumans.be kan lezen.

    Ze richt in 2007 de muziekgroep Vroink op, die menig podia onveilig maakte. Sinds 2018 werd haar kindermuziekgroep Vroink totaal vernieuwd en omgedoopt tot Roodvonkband met nieuwe frisse talenten. Ze duiken op regelmatige basis de studio in en springen graag voor de lens van Alain Delterne waar er bij Starman Records in het najaar van 2019 ook muziek van de Roodvonkband zal verschijnen…

   Neem ook eens een kijkje op ​marijkeumans.be​​​

  • Sander Smeets

   Sander Smeets
   Gitaar

   Sander Smeets (1/04/1993) is gitarist bij de Calicos, met wie hij in 2018 Humo's Rockrally won. Dit jong multitalent speelt bij verschillende Roodvonkprojecten en is intussen ge-wild als vaste speler van de Roodvonkband.

  • Jan Blieck

   Jan Blieck
   Gitaar, accordeon, synth

   Jan Blieck, (1/10/1962) is gitarist, zanger en plantrekker op ander muziekgerei.
   Hij speelde ondermeer bij de groepen Tweetakt, Bazaaar en Soulsucker. Regelmatig zag je hem ook opduiken bij Guido Belcanto, De Laatste show, Eddy et les vedettes, William Souffreau, Kloot Per W, Stanton, De Lunas en nog menig andere muziekgroepen.
   Met de Moonlovers, zijn eigenzinnige muziekgroep waar hij ‘speelt’ met covers, heeft hij menig podia opgeluisterd....

   Ook in (kinder)theater is hij erg actief (de Klankmakerij, Pilam Pela Stiek, Anna's Steen en de MT De Kolonie, Wim Geysen.
   Sinds 2010 speelt hij in verschillende Roodvonkproducties mee en is dan ook een van de vaste waarden van de Roodvonkband!

  • Jan Bellemans

   Jan Bellemans
   Bas

   Jan Bellemans (30/09) speelt bas, gitaar en zingt. Hij ontwerpt geluiden en maakt muziek voor games, tv-docu's en radioreclames. Hij heeft heeel veeel tv-programma's van mooi geluid voorzien. Soms denkt hij diep na en schrijft dan een nog diepere tekst. Daarna gaat hij slapen en droomt van bergen kokosnoten.
   Hij is vast bas-anker bij Roodvonkband en diepe denktank voor "Pop voor de sint".

  • Stoffel Verlackt

   Stoffel Verlackt
   Drums

   Stoffel Verlackt (6 december 1974) is een Belgisch multi-instrumentalist, arrangeur, componist en producer. Als gitarist speelde hij bij oa. Flowers for Breakfast, Metal Molly, Stanton en De Post. Hij drumde bij oa. Sukilove, Mira en Laïs. Bij El tattoo Del Tigre speelde hij timbales en drums, en componeerde en arrangeerde hij een groot deel van het repertoire. Momenteel toert hij met Eddy Et Les Vedettes als gitarist/percussionist. Hij is ook regelmatig actief in het theater, met diverse voorstellingen van oa. De Kakkewieten, Het Paleis en Het Martha!tentatief.

   Hij produced platen van oa. Hannelore Bedert, Pieter Embrechts en The New Radio Kings, Martine De Kok, De Post en Nonkel Tony. Sinds 5 jaar is hij de vaste studio engineer en producer van Kapitein Winokio, met wie hij tot nu toe 12 albums opnam. Sinds 2018 drumt hij bij de Roodvonkband, waar hij intussen ook in de studio haast onmisbaar is!

  CONTACT

  Contacteer ons via email of bel ons op ons nummer
  +32 497 50 31 33

  NIEUWSBRIEF

  Blijf steeds op de hoogte van het reilen en zeilen van Roodvonk !

  SOCIAL

  Vind en volg ons ook op de sociale netwerken,
  en tag je genomen foto's met
  #roodvonkfun