Taterwater

5 8+

Taterwater is het tweede boek over het bruisende hoofdfiguur Bet. Het is een heerlijk wervelend verhaal. Bet krijgt te maken met pestkoppen, dierenverdriet en warme vriendschap

De levenslust van het meisje met de kwajongensstreken spat van de pagina’s af. Want ook al kent Betje haar kleine en grote verdrietjes – lees vooral het hartverscheurende verhaal van Pietje en Patje – bovenal overheerst haar plezier in het leven.

Marijke Umans heeft net als in haar vorige boek de lekker springerige hersenkronkels van Betje goed weten te vatten. Misschien komt dat op sommigen chaotisch over, ons lijkt het gewoon (h)eerlijke kinderlogica. Daarnaast is ‘Taterwater’ ook duidelijk een coherenter geheel dan zijn voorganger: zo loopt de verhaallijn van het probleemkind ‘Sprinkhaan’ doorheen het hele boek en wordt ook het drama rond Pietje en Patje mooi opgebouwd.
Het drukt de (jonge) lezer met zijn neus op de sociale ongelijkheid en de problemen die er in onze maatschappij zijn, zonder dat het zwaar op de hand wordt. De positieve, optimistische toon overheerst.
Amusant en plezant: Betje mag van ons nog vele avonturen beleven.
Bron: Pluizuit

ISBN978-90-5838-512-3, Marijke Umans, ill. Riske Lemmens,  uitgeverij de eenhoorn

gesigneerd exemplaar: 14 euro + 2 euro verzendkosten, te bestellen via info@roodvonk.be